© LimbaSarda 2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08/12/2005 Ateras minorias - Catalunia

Natzione, unu trémene de deféndere


Su secretàriu generale de ERC, Joan Puigcercós, at afirmau chi sa definitzione de Catalunia comente natzione sui depet lassare in s'Istatutu nou. At resostu a Zapatero, primu ministru ispagnolu, chi at nadu, calchi die a como, chi sa paraula "naciò" est reservada po s'Ispagna intrea. 

El Periódico - edició impresa Política LA REFORMA ESTATUTÀRIA // RÈPLICA AL PRESIDENT
Els partits catalans no renuncien al terme 'nació' a l'Estatut 

EL PERIÓDICO
BARCELONA


El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va afirmar ahir que la definició de Catalunya com a nació ha de figurar al nou Estatut, si bé va admetre negociar en quina part del text figura.
Puigcercós va replicar així a l'advertència del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que dijous va assegurar que la paraula nació es reservarà només per a Espanya. Puigcercós va subratllar: "Creiem que a l'Estatut hi ha de posar que Catalunya és una nació. En quin àmbit, en quina part, ho discutirem".
L'asseveració de Zapatero va ser rebutjada pel secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, que li va demanar que es "mossegués la llengua", va qualificar les declaracions d'"inoportunes" i va considerar que fan "un flac favor" i "debiliten" la possibilitat d'un acord sobre l'Estatut.
El vicepresident d'ICV Jaume Bosch va revelar que el PSOE ha demanat temps per estudiar la inclusió del terme nació a l'Estatut. Bosch va explicar que dimarts passat una delegació d'ICV composta pel conseller Joan Saura, el diputat al Congrés Joan Herrera i ell mateix es va reunir amb el primer secretari del PSC, José Montilla, i el portaveu socialista a la Cambra baixa, Alfredo Pérez Rubalcaba, que van demanar
"aparcar per al final" la definició de Catalunya. 

A segus